Представена публикация

Читателско предизвикателство за 2022

 От две години (и сега вече трета) правя едно книжно предизвикателство, което ми се видя най-постижимо за възможностите ми, без да се надска...

събота, 23 октомври 2010 г.

Being Nikki (Airhead #2)

Заглавие: Being Nikki (Airhead #2)
Автор: Meg Cabot
Жанр: Чиклит с леко сай-фай моменти
Вид: Аудио книга
Резюме (превод и лични впечатления): Нещата не вървят добре за Емерсън Уотс. Ем си мислеше, че няма по-лошо от това мозъкът и да бъде сложен в главата на тийн супермодел, но ето че се оказа, че е грешала. Кой знае - току виж може да се окаже, че този супермодел има мистериозно изчезнала майка и брат, който ей така профилактично може да се появи на вратата и настояващ за отговори (които тя няма как да знае!). Но и това не стига...може като нищо бившият ти най-добър приятел, в който истинската ти - Емерсън - си влюбена от много време да е задействал план по унищожението на Старк Ентърпрайс, за да отмъсти, каква ирония, именно за твоята смърт. Ами какво ако чаровен британски певец напише песен за теб и тя е на върховете във всички класации?! 
О, да...да бъдеш тийн супермодел определено не е на-лошото. 



Лично мнение: Да си кажем не вярвах да се издигне в очите ми повече от първата книга, но към края определено си спечели доста точки. Точно си мислех, че двете не се различават особено - имаме си тийн драмейшън, ревност, разбити сърца, доста сълзи, та дори и световна конспирация, но ето че се оказа точно обратното. Определено продължението се оказа по-добро от предшественика си.

Като цяло героинята е прекалено плоска на моменти за моя вкус. В смисъл, че цялата тая работа с някой я целува и тя не може да се възпротиви, защото видиш ли така си е заложено в тялото на Ники Хауърдс, но тя с всичкия си мозък на някакво нърд хлапе не може да се насили да не целува трима различни души?! Е, случва се и в най-добрите сапунени сериали...Другите герои не са по-добре, но имайки предвид че наместваме света на богатите и известните и този на обикновените отритнати хорица и най-вече че това е измислена история - да кажем, че го приемам. 
Откровено казано, ако не беше финала вероятно нямаше да кажа с ръка на сърцето, че творбата ми хареса, та чак вече от месец непрестанно проверявам сайтовете за третата част от поредицата, защото искам...определено искам да знам какво става по натам. 
Ако обичате леките четива - значи ще ви допадне. Не е типичния чиклит - тук има повече напрежение, на моменти дори екшън, стилът на Мег е доста свеж и забавен...Представя интересен поглед към живота на един тийн модел (никой не гарантира, че действително е такъв, но звучи реалистично и защо, дяволите да го вземат, да не го приемем, а?) и проблемите, които го съпътстват (от счупен нокът до Олеле, майко мозъка ми е трансплантиран в тялото на тийн супер модел???!) 
Познавате ли Емерсън Уотс? Не, едва ли! Защото Емерсън Уотс е официално мъртва...Но само официално. След злополучен инцидент мозъкът на Емерсън бива трансплантиран в тялото на най-известния тийн супермодел за всички времена - Ники Хауърдс. Защо ли? Ами всички обичат Ники...и как би могъл работодателят и Старкс Ентърпрайс да се лиши от нея, когато именно тя е причината за просперитетът му. Само дето на фирмата не и пука какво се случва в главата на Ем, нито с какво се сблъсква - стига да си върши работата като модел, заблуждава хората, че е Ники и най-вече да си държи устата затворена - всичко е наред. Когато обаче хора от миналото на Ники започват да навлизат в живота на Ем нещата не изглеждат никак розови. Разкъсана между стария си живот, бившия си приятел и старото училище и новият със светските партита, луксозните дрехи, позирането по подиуми и доста неразкрити истини относно старата Ники, Емерсън трябва да намери баланса...защото знаете какво казват - От високо се пада най-лесно! 
Оценка: 3.5 - изненадващо добра;

- Лин

0 крилати мисли:

 

My Book Addict | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Your Name :)