Представена публикация

Читателско предизвикателство за 2022

 От две години (и сега вече трета) правя едно книжно предизвикателство, което ми се видя най-постижимо за възможностите ми, без да се надска...

понеделник, 5 януари 2015 г.

Последният олимпиец (Пърси Джаксън и боговете на Олимп #5) от Рик Риърдън

Последният олимпиец (Пърси Джаксън и боговете на Олимп, #5)Заглавие:  Последният олимпиец (Пърси Джаксън и боговете на Олимп #5)
Оригинално заглавие:  The Last Olympian (Percy Jackson and the Olympians #5)
Автор:  Rick Riordan / Рик Риърдън
Жанр: фентъзи/митология/фикшън
Вид: настолна книга
Резюме (от корицата): Кой е последният олимпиец? Какво се случва, когато помолиш за помощ армия от света на сенките? Какво има да си кажат баща и син, които десетки години са били разделени? А какво ще признаят един на друг Пърси, Анабет и Рейчъл? Какво е приятелството? Какво е предателството? Какво е прошката? Какво е любовта?

Историята на Пърси Джаксън и неговите приятели продължава с невероятни приключения и битки, с нови, неочаквани съюзници и с нови, още по-силни врагове.



Тази книга ме накара да премина през всяка една позната човешка емоция - от радост до тъга, през гняв, смях, та дори до рев. Прекрасен финал на историята. След хиляди обрати и премеждия приключението на Пърси получи завършеност... е, не точно... ако броим последното пророчество, но все пак...
А, най-хубавото на тази поредица е, че за проблемът, с който се бореха героите - да, тя е завършена, но ако искаш още от техния героизъм - честото, Рик е написал нова поредица, като може да срещнем същите герои, та дори и нови.
Признавам, че каквото и да се случваше в историята аз с цялата си мазохистична същност не спрях да харесвам Люк Кастелан. Дам, имам проблеми и отклонения, но факт - Люк не ме разочарова до самия край. Поредното доказателство, че никога не е късно човек да се осъзнае и да опита да поправи грешките си. Кълна се скъсах се да рева на тоя момент. Не съжалявам изобщо.
Има ли смисъл да казвам защо трябва да прочетете тази книга? Мисълта ми е, ако сте прочели първите четири и сега хвърляте боба за тази дали да я четете или не - няма смисъл да се чудите. Още веднъж - цялата поредица е чудесна. Има приключения, има забавни моменти и човек може да научи доста от нея. Не губете време, а я започвайте!

 Оценка


0 крилати мисли:

 

My Book Addict | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Your Name :)