петък, 4 декември 2009 г.

"Циркът на кошмарите"

Заглавие: "Циркът на кошмарите" (Сага за Дарън Шан #1)
Оригинално заглавие: A Living Nightmare (Cirque Du Freak, #1)
Автор: Дарън Шан
Издателство: "Егмонт"
Жанр: детски, фантастика, вампирска литература
Страници: 176
Вид: настолна книга
Резюме (от Егмонт): Дарън Шан е най-обикновено момче... докато не попада на рекламна листовка за пътуващ цирк. Момчето се сдобива с билети за представлението... където среща Мадам Окта и се изправя лице в лице със създание от мрака.
Дарън и приятелят му Стив се озовават в смъртоносен капан. За да спаси Стив, Дарън е принуден да приеме единствената възможност – сделка със същество, което се интересува само от кръв...
Лично мнение: Съвсем не лоша книжка. В смисъл, че имаше някой моменти, в който си казваш тоя пък сега за какво прави тия глупости, но като се сетиш, че е книгата и че иначе действието няма да живне - всичко се идва на мястото. Харесва ми това, че тук вампирите отново са представени по различен начин от познатия ни (но не бляскат, слава Богу!), както и че главният герой по начало смята за глупаво някой доброволно да пожелае да стане вампир или пък негов асистент. Може би защото вече съм на възраст някой моменти ми се видяха глупави, но все пак героите в книгата са още деца по на 12 най-много години, така че нормално е да не мислят много много какво точно правят. Въпреки че Дарън определено е надрастнал възрастта на своите връзници и дори да прави грешки си дава сметка, че трябва да ги поправи и колкото и да му е трудно го прави. Много ми е интересно дали ще срещнем приятелят му Стиви и в другите книги, тъй като момчето отправи доста интересни закани към Дарън.
Оценка: 3 от 5 (виж в легендата най-горе какво значи!)

0 крилати мисли:

 

My Book Addict | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Your Name :)