Представена публикация

Читателско предизвикателство за 2022

 От две години (и сега вече трета) правя едно книжно предизвикателство, което ми се видя най-постижимо за възможностите ми, без да се надска...

вторник, 5 януари 2010 г.

Book Awards 2009!

И моля за внимание, уваеми четци на този мой блог(бтв ако четете и другите получавате бонус: кичур коса от плешивец! Да, познахте...моята! *шегичка*)за първи път по страниците му Вие имате възможност да присъствате на връчването на първите книго-награди в неписаната историята на "Болните мозъци" (Не знаете за нея? Ами така е защото НЕ Е ПИСАНА!) Та, да си дойдем на думата. Тази година уважаемата тотално безизвестна г-ца Велева (разбирайте АЗ)успя да прочете 36 (+ още 2, които не смятаме за нужно да споменаваме) книги! Бруни ръкопляскания за нейния провал!Ето и нейнит номинации за прочетените книги през годината:

Книга на 2009 година:
Номинираните са:
1. Нийл Геймън - "Американски Богове"
2. Chuck Palanuik - Fight Club
3. Ред Бредбъри - "451 градуса по Фаренхайт"


И наградата отива при..."Америкаски богове"
Книгата я четох вероятно два месеца, но си заслужваше. Много се колебах дали да не сложа "Боен клуб", но просто защото вечепочвам да звуча като маниак избрах да дам наградата на "Американски Богове". Ред Бредбъри го пропуснах прото защото всеки знае колко е добър и би било очаквано той да е на чело, но исках "класацията" да е инвидуална, затова той не бе избран.
http://www.shopping.bg/img/products/Bard-Amerikanski-bogove-snimka-0.jpg

Герой на 2009 година:

Номинираните са:
1. Джон Тайлър от Something from the Nightside
2. Кейбъл Стъмхълър - Wake
3. Мелинда Сордино - Speak
4. Карл от "Приспивна Песен"
5. Дарън Шан от Сага за Дарън Шан
6. The Sandman от The Sandman Vol. 1: Preludes and Nocturnes

И наградата отива при...Sandman
Той спечели просто защото е доста силен герой и въпреки мъченията си намери сили да се опълчи на враговете си, да си върне инструментите и отново да стане "Господар на сънищата". Може да е рисуван, но определено е силна натура.
http://ressentimento.files.wordpress.com/2007/10/sandman.png 

Взимаща дъха книга на 2009
Номинираните са:

1. Wake (Dream Catcher, #1) (прочетена за грубо два дни)
2. "Book of Shadows" (прочетена за грубо четири дни)
3. The Sandman Vol. 1: Preludes and Nocturnes (прочетена за грубо два дни)

И наградата отива при...Wake (Dream Catcher, #1) 
Определе ми взе дъха! Както нямах намерение да я чета, така за един ден излапах 80 страници, а на следващия я довърших. Определено искам да прочета втора част, но пусто време...А Кейбъл Стъмхълър определено кефи.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfQXZbfBrwJqu0ekU1mH1CiK1BnONfEx0SMMyww1w9eqOlLVHSyvbdEuyGQCnk5KskLM5XaUhyXN-tvOH2yIO8hLTdBBvZ9S2NcBvjciTxLwfQEN81zTlJ6SmUYYaSvDwooIURgyUhxIv-/s320/wake.bmp

Най-дразнеща книга на 2009
Номинираните са:

1. Evermore (The Immortals, #1)
2. Дневниците на вампира: Пробуждане (книга #1)


И наградата печели...И двете книги. Еднакво изнервящи са! 
Първата просто все едно е окрала няколко добри книги и е съсипала сюжетните им линии втъкавайки ги в себе си.
Втората беше ужасно изневряваща. Предполагам заради Кралица Елена, която ако беше реялна бих и наритала едно яко ш*бания задник.



Най-добра не-художествена книга:
Той не си пада по теб 
Опредено ти дава храна за размисъл. Няма нищо художествено в нея, е може би много малко. Кара те да се замислиш за неща, които действително са ти се случвали, но си заблуждавал себе си, че това всъщност не е така, че той си пада по теб. Е, имаме новини - ТОЙ НЕ СИ ПАДА ПО ТЕБ! 

Най-добра "Магична" Книга
Серията Sweep
Тази серия ми е слабост. Отново времето е проблемът тук, че не мога да обърна внимание на следващите книги. Историята е интересна. Главната героиня е леко изнервяща на моменти, но в повечето случаи е разбираемо. Хареса ми това, че книгата ни запознава с някой от тайните и практиките на Уика учението.

Интересен поглед към вампирите
"Сага за Дарън Шан"
Интересно беше да видиш друг вид вампири. Като например такива, които си имат чираци. Хареса ми това, че примерно не превръщат малки деца, има забрана. Хареса ми и това, че използват дъха си за да приспят жертвата си, а слюнката им спомага за бързото зарастване на раната. Също интересен беше и момента, в който ако изпиеш кръвтта на някого, запазваш част от душата му в себе си.

Най-сълзлива книга на 2009
The Time Traveler's Wife
Слушах я на аудио книга и сефте сълзи съм изплакала. Имаше и други ревливи, но тази просто бие по точки. До четири часа сутринта съм я слушала. Лежа в леглото и цивря, да ме пита някой за какво...е ще му кажа, но едва ли ще разбере.

Най-зарибяващ сюжет
 "Малки Сладки Лъжкини"
Цялата исторя напомня "Интригантката", но само на пръв поглед. Започнеш ли да четеш някоя от книгите си даваш сметка - първо: че нямат нищо общо и второ: че са много по-добри.
Кой е убица и кой е А? Ето това е въпроса!

Най-дълго протакана книга
"Мъртви Преди Мрак" 
Кажи речи една година я четох, така че попадането и в тази категория си беше повече от наложително, желателно и подстрекателно.

Най-мудна книга
Marked/Белязана
В рамките на 150 страници от тази книга нищо не се случва. Главата героиня разсъждава ли разсъждава, а ти заспиваш ли заспиваш.

Автор на 2009
Трима страхотни автори!


   Нийл Геймън                        Чък Паланюк                       Захари Карабашлиев

Нийл - защото определено има неверотен стил на писане.
Чък - защото един ден ще ме побърка със своите книги.
Захари - защото го видях три пъти през годината и определено има какво още да видим от него.

0 крилати мисли:

 

My Book Addict | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Your Name :)