Представена публикация

Читателско предизвикателство за 2022

 От две години (и сега вече трета) правя едно книжно предизвикателство, което ми се видя най-постижимо за възможностите ми, без да се надска...

понеделник, 25 януари 2010 г.

Nightlight: A Parody

Заглавие: Nightlight: A Parody
Автор: Harvard Lampoon
Жанр: Пародия
Издателство: Vintage
Вид:  Ebook
Страници: 160
Резюме (превод): Пародия по Twilight.
Бледа и спъната, Бел пристига в Суичблейд, Орегон търсейки приключение или поне нежив съученик. Скоро тя открива Едуарт, супер-готин компътърен загубеняк с нулев интерес към момичета. След като става свидетел на поредица от странни събития - Едуарт оставя храната си недокосната на обяд! Едуарт я спасява (не храната) от летяща снежна топка! - Бел изживява драматично откровение: Едуарт е вампир. Но как да убеди Едуарт да я ухапе и да я трансформира в своя булка за вечни времена, особено когато изглежда той намира момичета за отблъскващи?
Изпълнена с романтика, опасност, липса на родителски контрол, плашещо преследвачески тип поведение и вампирски абитуриентски бал Nightlight е гръмогласна история за обсебено от вампири момиче, което търси любовта на грешните места.

Е, окей сега не мога да скрия че се спуквах от смях на това нещо. Не сериозно. Имаше такива култови цитати, които просто не може да не събудят смях в теб. Само дето с напредването на книгата този вид цитати започнаха да намаляват и намаляват и все по-често започнаха да се появяват налудничави дори за пародия ситуации, които лично на мен ми дойдоха в повече.
Да, беше ми ужасно забавно да чета как някой друг се присмива на Twilight, но не мога да кажа, че беше направено както трябва. Както вече не веднъж съм казала, това е проблема на пародиите: в опита си да ги направиш смешни включваш какви ли не неща, докато накрая неминуемо прекалиш с тях. Точно това се беше случило и тук.
Иначе ако искате просто да убиете време, да се позабавлявате и без това ви е втръснала манията по "Здрач" може спокойно да метнете едно око на тази книги и без това не е дълга, а и определено ще ви повдигне настроението. =)
Оценка:  

0 крилати мисли:

 

My Book Addict | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Your Name :)