Представена публикация

Читателско предизвикателство за 2022

 От две години (и сега вече трета) правя едно книжно предизвикателство, което ми се видя най-постижимо за възможностите ми, без да се надска...

сряда, 26 ноември 2014 г.

Червената пирамида (Хрониките на Кейн #1)

The Red Pyramid (Kane Chronicles, #1)Заглавие: Червената пирамида (Хрониките на Кейн #1)
Оригинално заглавие: The Red Pyramid (Kane Chronicles #1)
Автор: Rick Riordan/Рик Риордън
Жанр: митологично фентъзи
Вид: аудио книга
Резюме (свободен превод от корицата): Как би се чувствал, ако майка ти е починала при странни обстоятелства, баща ти изчезва по време на мистериозен инцидент в сърцето на Британския музей, английската полиция третира теб и родителите ти като терористи, а ти си само на четиринайсет? Какво би направил, ако в живота ти изведнъж се появи един чичо, който сякаш има свръхестествени способности, и ти разкрие неподозирани тайни за произхода на семейството ти? Това са само част от проблемите, които връхлитат Сейди и Картър по време на зимните празници. Докато целият свят се старае да навакса с подаръците, двете хлапета имат много по-важна задача – да оцелеят.


Лично мнение: Не мога да кажа, че съм върл привърженик на митологиите, главно защото винаги ми е било трудно да запомня кой кой е в тях. Но ето, че дойде Рик Риордън и все едно нещата се наредиха - схванах гръцката, а сега и египетската. Просто обичам начина на писане на автора - хем представя интересно нещата, хем печелиш ужасно много от преразказаната митология. Естествено не приемам фикшъна, за който става дума тук за чиста монета, но е начало. 
Та историята ни запознава със Сейди и Картър - брат и сестра, които както може да се предложи се оказват далеч не обикновените 14 годишни деца, които са си мислели, че са. Не стига тайната, пазена от тях в продължение на години, която им се разкрива, ами й своевременното им въвличане в приключение на живот и смърт допринасят за потвърждаването на този факт. Не е лесно да откриеш, че египетските богове изобщо не са мит, а все още реалност и по-лошото най-страшния от тях Сет има опасен план, който застрашава цялото човечество. Готови ли са двамата герои за това предизвикателство или то ще ги довърши? 
Наистина увлекателна история - има напрежение, приключения и много придобити знания по пътя към тях. Та, ако обичате приключения, обичате да храните мозъка си със знания (били те и малко на готово) това е книга за вас. Ако поредицата за Пърси Джаксън ви е допаднала тази няма да разочарова, така че не чакайте, а я почвайте веднага =)
Оценка: 4 - заслужава си;

 Лин http://i41.photobucket.com/albums/e256/sellit4u/Tiny%20Animations/star.gif

0 крилати мисли:

 

My Book Addict | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Your Name :)