Представена публикация

Читателско предизвикателство за 2022

 От две години (и сега вече трета) правя едно книжно предизвикателство, което ми се видя най-постижимо за възможностите ми, без да се надска...

вторник, 20 октомври 2009 г.

Повелителката на магията (Мъглите на Авалон #1)

Заглавие: Повелителката на магията (Мъглите на Авалон #1)
Оригинално заглавие: Mistress of Magic (The mists of Avalon)
Автор: Марион Зимър Брадли
Резюме: Представя легендата за крал Артур през очите на женските персонажи.Как е станало така, че Игрейн да предаде съпруга си Горлоис и да роди син на Утър Пендрагон? Как е станало така, че доведените брат и сестра - Моргана и Артур имат общо дете? Интересна интерпретация ---> в книгата.
Лично мнение: В какъв шок и ужас изпаднах след като разпрах, че един от филмите, които тача от доста време насам е всъщност правен по книга и което по-лошото аз научавам чак сега. След моментната еуфория от началото и голямото желание да прочета книгите, които са четири на брой, стана така че се насилих да прочета само тая. Не че е лоша. Беше си супер. Интересно ми беше и тем подобни, но просто за моментно увлечение и отделих не скромно казано прекалено много време. Идеята да прочета останалите три още е на дневен ред, само дето той ще се осъществи в някоя друга година, в някой друг еуфоричен месец, от някой друг слънчев ден, през някой друг скучен час, през някоя друга отегчителна секунда.

0 крилати мисли:

 

My Book Addict | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Your Name :)