Представена публикация

Читателско предизвикателство за 2022

 От две години (и сега вече трета) правя едно книжно предизвикателство, което ми се видя най-постижимо за възможностите ми, без да се надска...

вторник, 13 октомври 2009 г.

Вероника решава да умре

Заглавие: Вероника решава да умре
Оригинално заглавие: Veronica Decides to Die
Автор: Паулу Коелю
Резюме: Романът проследява последните дни от живота на словенска девойка, която иска да умре не поради липсата на пари или любов, а защото не се случва нищо, което да я извади от обичайното ежедневие. Тя не се чувства зле. Тя не чувства абсолютно нищо и точно в това е проблемът й. Съзнанието, че дните й са преброени, я прави необикновено свободна и дръзка да осъществява и най-потайните си фантазии. Паулу Коелю, който сам е бил в лудница, вземал е наркотици и е водил твърде бурен живот на младини, има желанието да насочи читателя към една идея - "Вие можете да изживеете живота си по много начини, но само един от тях ще ви изпълни изцяло. Цената за това е висока, но няма да ви излезе по-евтино, ако не изживеете живота си истински. (Източник)
Лично мнение: Отне ми доста време докато се наканя да прочета нещо от Коелю. Всички го вхвалят, куцо, кльораво и сакато го чете. И викам - бе я да видя за какво е целия тоя шум. И въпреки че си го казвах, не се наех да чета нещо от него до момента, в който не се оказа, че моя позната има едва ли не всичките му книги издадени на български. И ето как обрах някой от тях и викам - Ще чета! И понеже нали съм фен на книги, по които прявят филми, знаех че по тази ще правят (май вече го направиха) и мисълта ми беше - Сега вече ако не прочета нещо от него, няма кога! И така...прочетох я. С Ребека точно си бяхме направили Book Club-а и я вмъкнахме в четенето за месеца, та ето как я прочетох. И в заключение - ми хареса. По много интересен начин беше обяснена лудостта у хората. Те проста са различни от другите и ето защо другите ги смятат за луди. Докторът се оказа доста хитър. Евала му правя, досетил се е какво дава истински стимул на някой хора да продължат живота си.

0 крилати мисли:

 

My Book Addict | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Your Name :)