Представена публикация

Читателско предизвикателство за 2022

 От две години (и сега вече трета) правя едно книжно предизвикателство, което ми се видя най-постижимо за възможностите ми, без да се надска...

четвъртък, 22 октомври 2009 г.

Marked (House of Night, #1)

Заглавие:Marked (House of Night, #1)
Свободен превод: Белязана (Домът на мрака #1)
Автор: P.C. Cast, Kristin Cast
Вид: Настолна книга
Резюме (превод): Серията "Домът на мрака" ни пренася в свят почти като нашия, с тази разлика, че за 16 годишната Зоуи Редбърд вампирите не са представяли да съществуват. В първата книга от серията Зоуи попада в "Домът на мрака", училище, където след като завърши Промяната, тя ще бъде обучавана да се превърне във възрастен вампир - и това само, ако успее да мине през Промяната. Не всички, които са избрани да станат вампири, успяват да го направят. Трудно е да започнеш нов живот, далеч от своите родители и приятели и отгоре на всички Зоуи открива, че не е обикновен новак в училището. Тя е била белязана като специална от самата вампирска Богиня Никта. Но тя не е единствения ученик със специални способности. Когато тя открива, че лидерката на "Тъмните Дъщери", най-елитния клуб в училище злоупотребява с дарбата си, Зоуи трябва да се вгледа дълбоко в себе си и да събере кураж да се поеме съдбата си - с малко помощ от нейните нови вампирски приятели.
Лично мнение: Първо...егати лигавия превод. Можеха малко да го съживят това, ама не...Аз само го превеждам и ми звучеше като приказва за лека нощ. То всъщност на места самата книга си беше такава. Действието се развива толкова мудно, че имаш чувството, че можеш да заспиш като едното нищо, да се събудиш в края на книгата и да заключиш "проникновено", че абсолютно нищо не си пропуснал. Виж един човек да пише книгата разбирам да е мудна, ама те са двама...и двамата ли смятат, че това бавно развитие на действието може да задържи вниманието на някой читател? По думите на Джи натам ставало по-интересно. И все пак, въпреки да имам втората и третата книга също настолно, не смятам засега да им обръщам някакво по-особено внимание. В смисъл, че ако пак ме хване безсънието може и да се приспя с някоя от тях. Следва логичния въпрос защо въобще ще четеш следващите като не си харесала първата - Ами истината е, че много мразя да почна нещо и да не го довърша, така че...рано или късно и тая ще стане.
Оценка: **

0 крилати мисли:

 

My Book Addict | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Your Name :)