Представена публикация

Читателско предизвикателство за 2022

 От две години (и сега вече трета) правя едно книжно предизвикателство, което ми се видя най-постижимо за възможностите ми, без да се надска...

събота, 10 октомври 2009 г.

Shadowland (The Mediator, #1)

Заглавие: Shadowland (The Mediator, #1)
Свободен превод: Сенчеста земя (Медиаторът/Посредникът #1)
Автор: Meg Cabot
Резюме (превод): Сюз е медиатор (посредник, но аз предпочитам израза "медиатор") - връзката между живите и мъртви. С други думи тя вижда духове. И те нямат никакво намерение да я оставят на мира, докато не им помогне да се справят с недовършените си дела на земята. Изглежда, обаче Джеси - секси духът окупирал стаята и, няма намерение да иска помощта и още по-малко да се изнесе от стаята и. Което пък от друга странна си е един вид успокоение - все пак Сюз точно се премести (малко на сила) в слънчевата Калифорния и сама за себе си предвижда ново начало с разходки до МОЛ-а, вместо до гробището, каране на сърф вместо спиритически сеанси...Само дето още първият ден в училище тя осъзнава, че няма да е толкова лесно колкото го е запланувала. Отмъстителен дух витае наоколо и Сюз е решена да се справи с него.
Лично мнение: Весела книга. Като я започнах в началото си виках - О, гледай сега Мелинда Гордан (От "Шепот от отвъдното") като тийн, а аз нея не я тача много много. Обаче Сюз е страхотна...Тя няма нищо общо със скапаната Мелинда. Нашето момиче въобще не си попюва, ако има дух насреща, който се прави на интересен и не знае докъде се простират границите му, то Сюз ще му ги покаже.

0 крилати мисли:

 

My Book Addict | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Your Name :)