Представена публикация

Читателско предизвикателство за 2022

 От две години (и сега вече трета) правя едно книжно предизвикателство, което ми се видя най-постижимо за възможностите ми, без да се надска...

петък, 21 август 2009 г.

"Деветата порта"

Заглавие: "Деветата порта"
Оригинално заглавие: El club Dumas
Автор: Артуро Перес-Реверте
Резюме: Може ли една книга да извърши убийство? Известен издател, замогнал се от продажбата на готварски книги, е открит обесен в собствения си кабинет. Преди смъртта си той е възнамерявал да продаде оригинален ръкопис на Александър Дюма-баща. Под краката на обесения се търкаля отворен екземпляр на "Виконт дьо Бражелон". Лукас Корсо - самотен и просмукан от джин - е наемен "ловец" на редки издания. Нает да издирва съществуващите екземпляри на една тайствена книга, забранена през 17 век от Инквизицията, той решава да докаже и автеничността на стария ръкопис, за да помогне на свой приятел. Мрачният наемник бива назабавно въвлечен в невероятна международна интрига, чиито нишки напразно се опитва да събере в Мадрид, Лисабон и Париж. Скоро Корсо сам не може да разграничи действителността от фантацията - особено след като сочната вдовица на покойния издател и тайнственият и спътник започват ада му напомнят все повече на герои от "Тримата мускетари" (от корицата)
Лично мнение: Почнах книгата както се очаква заради филма, който хванах една вечер и не успях да догледам за съжаление. Както и да е. Хубава е и който обича някакви подобни истории най-добре да я хваща бързо и да прочете.

0 крилати мисли:

 

My Book Addict | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Your Name :)