Представена публикация

Читателско предизвикателство за 2022

 От две години (и сега вече трета) правя едно книжно предизвикателство, което ми се видя най-постижимо за възможностите ми, без да се надска...

петък, 21 август 2009 г.

"Пътеводител на галактическия стопаджия"

Заглавие: "Пътеводител на галактическия стопаджия"
Оригинално заглавие: The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (Hitchhiker's Guide to the Galaxy Trilogy, Book 1)
Автор: Дъглас Адамс
Резюме: Земята е на път да бъде унищожена, за да бъде прокарана галактическа магистрала през нея. Никой не уведомил земляните за това...О, да! Изглежда обаче и никой не е казал на Артър Дент, че определени строителни работници са на път да съборят неговата къща, за да построят обикновена човешка магистрала на нейно място...И дали точно този ден е подходящия за него да разбере, че най-добрия му приятел Форд Префект е всъщност извънземен и че ако искаш да пътуваш без много грижи в открия космос задължително трябва да носиш със себе си...кърпа и...пътеводител на галактическия стопаджия. Не, че има друг избор, но сега точното време да го разбере.
Следват забавни приключения с неочакван край.
Любим персонаж: Зийфод Бийбълброкс. Уникален е...Няма втори като него. Егостичен до комично ниво...Ако трябваше да спасявам вселената с някого вероятно бих предпочела него!
Лично мнение: Феноменална книга. Два пъти съм я чела и докато пишех това мислено си отбелязах да я прочета още веднъж. Зийфод 4евър!

0 крилати мисли:

 

My Book Addict | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Your Name :)