Представена публикация

Читателско предизвикателство за 2022

 От две години (и сега вече трета) правя едно книжно предизвикателство, което ми се видя най-постижимо за възможностите ми, без да се надска...

четвъртък, 20 август 2009 г.

"Шифърът на Леонардо"

Заглавие: "Шифърът на Леонардо"
Автор: Дан Браун
Резюме: Докато е на командировка в Париж, харвардстият професор по история на символите Робърт Лангдън е събуден посред нощ: един възрастен уредник в Лувъра е убит в музея. Край трупа му полицията намира озадачаващ шифър. Докато се опитва да го разгадае, Лангдън с удивление открива, че той води до пътека от кодове, изложени пред очите на всички, и все пак находчиво скрити от художника. Лангдън обединява силите си с талантливата френска криптографка Софи Нево и установява, че покойният уредник е бил брат от Ордена на Сион - тайно общество, към което са принадлежали сър Исак Нютон, Ботичели, Виктор Юго, Леонардо и други прочити личности. В шеметната надпревара из Париж и Лондон Лангдън и Нево се състезават с Безлика влиятелна фигура, която сякаш предигажда всеки техен ход. Ако двамата навреме не успеят да разшифроват загадката, древната тайна на Ордена на Сион, сензационна историческа истина, завинаги ще бъде изгубена. (преписано от корицата на книгата)
Лично мнение: Стилът на Дан Браун е такъв, че няма начин да не прочетеш книгата на един дъх. Направих грешката да се опитам да я чета след обяд, когато така ми се спеше и дори имах план да спя, но просто като я хванах ми беше толкова интересно, че зарязах всяко спане и продължих да си я чета. Във филма са направили доста грешки. Най-мразя когато видя да правят филм по книга и не правят героите както в нея - Софи е с къдрава червена коса, а във филма е с права черна...А, де...Тъпо! И Том Ханкс определено не е моят Лангдън. Но книгата е доста добра...Е, не повече от "Шестото клеймо"
Оценка: ****

0 крилати мисли:

 

My Book Addict | Designed by www.rindastemplates.com | Layout by Digi Scrap Kits | Author by Your Name :)